Nieuw woningbouwproject in Herbaijum

Krantenartikel

Woensdag 27 maart 2013 is in de Huis-aan-huiskrant van Franeker, Harlingen e.o. een artikel geplaatst over een nieuw plan voor een woningbouwproject in Herbaijum. Burggraaff Bolsward is een van de drie initiatiefnemers in de Combinatie Siccamastate.

 

 

Sjoerd Burggraaff: “Door dit project krijgt Herbaijum een boost”

Extra – Huis-aan-huiskrant voor Franeker, Harlingen e.o. Uitgave van Flevomedia Harlingen. 34e jaargang no. 12 – woensdag 27 maart 2013

HERBAIJUM – Terwijl alle bestemmingsplannen in Franeker en de regio kreunen en steunen onder het juk van de crisis en er amper bouwkavels worden verkocht, presenteerde de Combinatie Siccamastate vorige week een plan voor de bouw van zestien woningen aan de oostkant van Herbaijum. De combinatie, die bestaat uit BFP Vastgoed BV uit Franeker, aannemersbedrijf Faber BV uit Bolsward en Bouwbedrijf Burggraaff BV uit Bolsward, ziet mogelijkheden voor een woningenplan op het erf van boerderij Siccamastate in combinatie met een braakliggend perceeltje ten westen daarvan, in het dorp. Daar stonden vroeger enkele bejaardenwoningen, maar die zijn gesloopt. En dat laatste moet nog gebeuren met de schuur van de boerderij die er nog staat. Het gaat om koophuizen en wat huurwoningen voor senioren. Verder worden het karakteristieke poortgebouw en de slotgracht gerestaureerd en in het plan geïntegreerd.

Klik hier voor het volledige artikel

Het plan omvat zes twee-onder-een-kap en tien vrijstaande woningen. De Combinatie doelt met dit project voornamelijk op gezinnen met kinderen, 50-plussers en senioren. De twee-onder-een-kap woningen kunnen in drie uitvoeringen opgeleverd worden, namelijk half casco, half casco plus en complete bouw. De tien vrijstaande woningen staan op een kavel variërend van 400 tot 1100 vierkante meter. Daarnaast liggen er plannen voor drie seniorenwoningen, of deze worden gebouwd hangt af van woningbouwcorporatie WoonFriesland.

De tekening van het voorlopig ontwerp is hieronder te zien.

Tekening Siccamastate

Neem gerust contact op als u meer wilt weten over dit project.

Meer info of een
afspraak maken?

Neem vrijblijvend
contact op met
bouwmeester
Henk Brander
Vertel uw verhaal aan Henk!

© 2022 Burggraaff Bolsward. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer